ОШ Илија Гарашанин

КОНТАКТИРАЈТЕ ШКОЛУ:

ОШ Илија Гарашанин

Јосифа Панчића 7
Општина Аранђеловац
Аранђеловац

034 /611- 818


direktor@osilijag.org

http://www.osilijag.org/

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

У саставу школе налазе се и три истурена одељења: Гараши, Јеловик и Босута. Број ученика је варирао, али се од 2009. године примећује тенденција раста.

Рад на бројним пројектима, успеси на такмичењима, иновирање наставног процеса и развијен маркетинг школе доносе школи Светосавску награду 2007. године. Наша школа је реализовала и пројекат Моја школа – школа без насиља и добила сертификат у априлу 2009. године. Безбедносна ситуација у школи је унапређена и створени механизми за превенцију насиља Успешан рад је настављен прикључивањем програму ФОО у улози огледне школе. Добрим резултатима доприносимо образовању одраслих тако да од 2013. године постајемо део редовног програма образовања. У школској 2012/2013. години, у оквиру екстерног вредновања рада школе, оцењени смо оценом највишег нивоа – четворком. У 2013. години награђени смо наградом града Аранђеловца - ,,26. јул'' и похвалом Епархије шумадијске за организацију јавног часа духовности. Од школске 2013/14. год. у школи се примењује и НТЦ систем учења са псебним акцентом у раду са ученицима првог разреда.

Учешће школе у програму:

Након прикупљања сагласности запослених, Шкoлоског одбора, Савета родитеља и ученика ОШ „Илија Гарашанин“ се јануара 2006.год. пријавила за учешће у програму.

27. марта 2006. потписан је меморандум о сарадњи између Дечјег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) Канцеларија за Србију и ОШ „Илија Гарашанин“. У периоду март – децембар 2006 године, у сардањи са координатором Драганом Ђођевићем, обављено је анкетирање свих интересних група – снимање стања у школи, релизоване су едукативне радионице, предавања, донета школска и одељенска правила, успостављене унутрашња и спољашња мера заштите од насиља, формиран ВТ.

17. октобра 2006. године ОШ „Иилија Гарашанин“ била домаћин регионалноног састанка коме су присуствовали аутори пројекта Драгана Коруга и Биљана Лајовић.

Априла 2009. године школа је серитфикована и добила је право да носи ознаку “Школа без насиља”.

Од почетка реализације програма па до сада у школи функционише Вршњачки тим који уз помоћ школског тима за заштиту од насиља реализује превентивне активности које имају за циљ стварање подржавајуће и стимулативне атмосфере за развој и напредак свих ученика, али и запослених.