ОШ Милош Црњански, Хртковци

30/5/2014


50% за школе, 50 % за UNICEF

Након прошлогодишње успешне акције, и ове године је Вршњачки тим преузео на себе продају UNICEF честитки. Чланови тима су били координатори акције свако у свом одељењу.

Оно што је било најважније да схвате али и објасне свима да ће продаја честитки  обезбедити школи помоћ у виду новчаних средстава пошто половина новца од продаје иде UNICEF-у за помоћ деци из угрожених подручја, а половина нашој школи. Прошле године је наша школа заузела друго место и добила на поклон белу магнетну таблу, те су се и ове године ученици потрудили да остваре добар резултат.

Још једном је доказано да се труд исплати и сви смо били срећни када је стигло обавештење да смо заузели треће место и освојили лепу награду - комплет књига за нашу школску библиотеку. Већ је доста ученика наше школе уживало читајући ове књиге, те се у њихово име захваљујемо UNICEF-у на поклону.

Лепа вест стигла је и од директора наше школе. Половина новца од продаје која припада школи биће ове године утрошена за умањење износа ђачких екскурзија ученицима одељења који су били најуспешнији у продаји.