ОШ Димитрије Давидовић

Растимо у свим погледима

КОНТАКТИРАЈТЕ ШКОЛУ:

ОШ Димитрије Давидовић

Анте Протића 3,
Општина Смедерево
11 300 Смедерево

026/ 617- 376

026/616-391


ddskola@open.telekom.rs

https://www.facebook.com/pages/OS-Dimitrije-Davidovic-Smederevo/142448365639

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА

Смедеревска Основна школа "Димитрије Давидовић" носи име по великом српском просветитељу и оцу српског новинарства, заслужној личности политичке и културне историје Србије и Смедерева. То је једина основна школа у Србији са овим именом.Основна школа "Димитрије Давидовић" у Смедереву је централна градска школа у Ул. Анте Протића бр.3, на путу ка Београду. Ту се налази централна школа, а подручна одељења су у Удовицама – 7,5км и у Сеонама – 14 км удаљена од Смедерева. Старо здање ове градске школе, велико дело архитектуре, налази се окружено Центром за културу, Народном библиотеком и стамбеним вишеспратницама. Као најстарија школа у овом крају и шире, ове школске године смо обележили 207 година рада и постојања. Школа има тренутно 1300 ученика. У њој је запослено 104 радника, од чега је 79 у настави и 3 стручна сарадника. Настава се изводи у две смене. Школа има и фискултурну салу, информатички и друге кабинете.Наши ученици сваке године остварују изузетне резултате на такмичењима из свих области, како научних, тако и уметничких и спортских. Треба напоменути да у школи постоје и 3 одељења у којима се изводи настава са ученицима благо ометеним у развоју.

Учешће школе у програму 
Наша школа се на конкурс ,,Моја школа – школа без насиља'' пријавила 10. јануара 2006. године, а Меморандум је потписан 7. априла 2006. године. Од тада је организован велики број изложби, приредби, хуманитарних акција, спортских сусрета и других активности под паролом овог програма и у вези са њим. Повезани смо у регионалну мрежу школа које су у истом програму. 

Први кораци

Приредба поводом Школе без насиља је одржана 7. априла 2006. године у 13:30 часова у школском дворишту. Том приликом је директорка прочитала честитку нашег кошаркаша Саше Ђорђевића који је један од промотера овог програма и потписала Меморандум.

Истраживање је спроведено тако што су сви запослени истог дана попуњавали упитник (7. априла 2006. године). Деца су такође попуњавала упитник. Обрада података из упитника извршена је 15. маја 2006. године, а резултати истраживања су написани 7. јуна 2006. године.

Од планираних обука:

Насиље у школи, правила и реституција – сви запослени.
Руковођење разредом – наставно особље.
Превентивни рад са ученицима и родитељима – разредне старешине.
Коришћење анимираног серијала  “Уааа неправда! “ – учитељи
Употреба форум театра - тим заинтересованих наставника па већина разредних старешина
Рад вршњачких група – изабрани наставници и сарадници 

Током година, од потписаног меморандума до данас, урадило се мноштво радионица, форум представа, хуманитарних акција, концерата на тему ненасиља и толеранције. У прилогу Вам шаљемо видео снимке и фотографије са неких дешавања.

Галерија