ОШ Сава Керковић

7/5/2014


ПРЕДСТАВА ЗА ОДРАСЛЕ У ИМЕ ДЕЦЕ, поводом Међународног дана породице

у Љигу 15. маја 2014. у 19 часова на сцени Градске библиотеке одржаће се представа „ЉУТИТИ ЧОВЕК“, за одрасле, а у име деце, ЈЕР НИКО ОД НАС НЕ ЗНА ШТА ЖИВИ У НАМА!!!

У основној школи “Сава Керковић“ из Љига, програм „ШКОЛЕ БЕЗ НАСИЉА“ живи већ осмо пролеће!

Укључујући се у све сегменте овог програма труди се да сачува нетакнуту природу шумадијског крајолика и у пределима одрастања својих ученика.

Давно нам је свима јасно да је породица основа свега и да превентивне активности и рад на смањењу насиља у школама, неће дати жељене резултате уколико не радимо и на подизању свести јавности о проблему насиља у породици.

Књига „Љутити човек“ инспирисала је наставнике и ученике Основне школе из Љига, окупљене око драмске радионице, који ће ове године за Међународни дан породице, 15. мај, овом представом и на овај начин скренути пажњу на последице које родно засновано насиље оставља на децу, која никада нису само сведоци, већ и жртве насиља. Сценарио за представу написала је Маријана Неговановић Обрадовић, ментор у програму Школа без насиља.

Поред представе у Љигу ће се те вечери представити и редакција школског листа „Нова искра“, ОШ “Танаско Рајић“ из Чачка, која ће презентовати резултате свог истраживања на тему породица.

Галерија